Puro seçiminiz, yakışınız, sineteamüliniz ve keyfine vardığınız bütün tatlar ağız ağıza size özeldir. Ancak gine bile aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç puan var! 1- Puro Seçimi Ben bu makaslamakmda hasetn her saatinde sinemeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu konuk edeceğim. Siz bile keyfinize bakarak, istediğiniz puroyla zevcelik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Arama Etme Yurt özümlemeı Karayip purolarda sinemeden önce nemliliğini yoklama buyurmak gerekir. Bu Toscanello sinein makbul bileğil. Toscanello severler damak zevklerine bakarak farklı rutubet oranlarında sinemeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak beş altı da deneme taçılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce kesinlikle bilinmesi gereken önemli bir kaide var. Puro yalnızca ama yalnızca kokusuz felaketle yakılır! Puro her dem evet bütan gazlı çakmak evet da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo üzere benzinli çakmaklar evet da mumlu kibritlerler üzere koku yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını lakırtııcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro taalluk ve ilgi gerek. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu tetik bir şekilde benzeyen. Sakıncasız olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat eder. Puroyu yakarken flama puroya kazık dokunuş etmemelidir. Coşkun maviliği purodan beş altı münezzeh tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her cepheı kırmızıya döndüğünde kızartma teamüllemini kelleardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun tabanğını 90 paye eğimle, aleve tam dokunuş etmeyecek şekilde tutun. Bu teamüllemi yaparken bütün tabanğın müsavi yanması gerektiği sinein puroyu aynı zamanda mazbut bir şekilde 360 paye döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna natürel alevli çakmalara bakarak beş altı henüz uzakta tutmanızda yarar var. Zira, bu üslup çakmaklar çok dayanıklıdür ve aşkın benzeyen tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma teamüllemi natürel alevli çakmaklarla, beş altı dem alabilir. Bu süre size vakit kaybı üzere haneükebilir ama puro sabır ve mesai gerek. 5- İyi Yandığını Arama Etme Şimdi puroyu kesinlikle yaktığınımızı yoklama edelim. Puroyu kızartma teamülleminden sonrasında hilaf çevirip cebinünüze beş altı yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya uçukçe esinti üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet bütün kadem kıpkırmızı ise yakma teamüllemini kellearı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her cepheı tam yanmamışsa, doğrusu bütün kadem kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu gagaınıza gdolayın. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek çalma veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü küçük soluk henüz çekin. Bu sayede puro üste mütebaki yanmamış hizip da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Hafifçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, artık puronuz sineime anık. Peki evet siz anık mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıleke çıleke sineilmeli. Alacağınız her soluk beyninde en azcaından 40 saniye gözetmek gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara üzere sinemeye çaldatmaışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı sineimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da vakit kaybetmeden hissedersiniz. İlk başlarda, yalnızca birazcık lezzet kaybı evetşasanız da, hızlı sinemeye devam ederseniz, puro o kadar üzücülaşır ki hiç sineilemeyecek duruma gelebilir. Ufak tefek bir uyarı: Puro, sigara üzere ciğere çekilmez. Yaman uçukçe ağıza doldurulur ve zevk alıcıların dumanla uyarılmasına cevaz verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden henüz azca taalluk gösterdiğinizin bir teamülaretidir. Sönen puronun küllerini büsbütün temizleyin. Bunun sinein kürdan üzere bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri büsbütün temizlediğinizden emniyetli olduktan sonrasında puronuzu gene yakmayı deneyin. Benim sinetiğim Toscanello sinein yeni baştan yakma dert teşkil etmez. Ancak mülkiyet özümlemeı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda küsurat oranda acılık hissedeceğinizi delalet etmek isterim.
şayet puro birinci sınıf bir puro ise 15 yıl ayrıca henüz uzun bir süre üstelik saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar üzere puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve nasıl şgeri olan 2 kaideı demeız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın zeminın sıcaklık dereceıdır. Puroyu birinci sınıf bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız zemin sıcaklığının 16 ila 18 paye beyninde evetğundan emniyetli olmanız gerekiyor. Sülale ortamında bu sıcaklığı yakalamanız epey zordur. Bu yüzden zemin sıcaklığı 22 derecenin üstüne evet da 12 derecenin şeşna inmedikten sonrasında telaşlanmanıza lüzum yoktur. Lakin bittabi eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki saklama zeminını yaratmanız ideal olandır. Çünkü bu durumda tek dert ile katlaşmazsınız. Muhafaza zeminı sıcaklığında gerçek dert zeminın soğuk bileğil aşkın har olmasıdır. Çünkü saklama zeminı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği sorunu ile katlaşabilirsiniz. İkinci önemli kaide ise saklama zeminının nemidir. Bağıl nemin ideal aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer aşkın kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Elbet rutubet saklama zeminı sıcaklığına bakarak değiş tokuş gösterecektir ve bu yüzden bile saklama zeminı sıcaklığını sabitlemenizde yarar vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ideal olarak puro saklama kutusu adı verilen humidorların içinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde yok ise herhangi bir esinti geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca esinti geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan saklama zeminının esinti geçirmemesi ve buna bağlamlı olarak da kutu sineindeki rutubet ile sıcaklığın çakılı kalmasıdır. Puro saklamak sinein anahtar sıcaklığı ve nemi çakılı tutmanızı sağlamlayacak nasıl esinti geçirmeyen kutular evet da benzeri bir ortamdır. En hayırlı humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları nasıl esinti geçirmedikleri sinein sair rakiplerine önemli üstelik atarlar. şayet puro saklamaya karar verdiyseniz kesinlikle bu humidorlardan almanız gerekir.